Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • Author
    Posts
  • #61479

    Guys, make sure to enable the AutoTrading before placing the EAs on the chart. That is the most common mistake.

    The EAs are the same, it does not matter if they trade on Demo or Live. As long as you are with a regulated broker (not a scam broker) and you place the EAs properly onto the MetaTrader platform, all must work fine.

    Send me more pictures and details so I can help you out. Anyway, I am guessing most of the time.

    #61419
    Admin bar avatarnu2this2
    Participant

    Was there a solution? Im having a similar problem.

    #61379

    From these screenshots it is really hard to say:

    1. The screenshot from the MetaEditor is not where we remove the strategies with //.

    2. I see just one picture from the Demo and not from the Live to compare how this EA traded there?

    Is that a Portfolio EA or a single one?

    #61279
    CuriousGeo
    Participant

    #61278
    CuriousGeo
    Participant

    #61276
    CuriousGeo
    Participant

    Hi Petko

    I keep having discrepancies in my live and demo account results. Both are Dukascopy accounts. Both run on a virtual server.

    If you look at below EURUSD EA (10106004) it opened a trade on a live account at 10:11am on 17/09/2020 and was closed by a stop loss at 10:06 on 18/09/2020. In comparison the same EA opened a trade on a demo account at 10.15 on 17/09/2020 and took profit at 10:54 on 17/09/2020.

    #51785
    CuriousGeo
    Participant

    #51784
    CuriousGeo
    Participant

    Hey Petko

    Below is a screen shot from MetaEditor with an EA portfolio where I essentialy removed all other EAs leaving just one to open&close trades (this was to maximize its profitability in terms of lot size based on how active it was). Initially I muted all unnecessary EAs using your “//” trick but either way it would not initiate any trades. I can see in a Metaeditor that this particular EA is using volume indicators  which could be a reason why it is dormant?

    #51782

    Hey Marek,

    you want to say that you have removed with the “//” trick all the rest strategies in this Portfolio EA, and left just one strategy? And it doesn’t open trades?

    Can you send me screenshots from the code where you did the “//” thing, and also from the journal?

    Regards,

    #51573
    CuriousGeo
    Participant

    Yep, it is just this one EA that is not working on a live account. The rest is fine.

    It may be worth mentioning it is one of the ea portfolio and the rest eas in that portfolio have been muted using quotation marks.

    Best

    Marek

    #51560

    Hey Marek,

    Yes, Dukascopy guarantees that the data is the same on Demo and Live, that is why we used that data for the free app.

    Is the issue only with one EA? And the others open trades on the live?

    Does this EA include volume indicators?

    #51341
    CuriousGeo
    Participant

    Hi Desi

    Yes, the smiley face is there alright.

    I ve deleted this EA from live account and repeated copying it from demo account again. Will let you know next week if that worked.

    Best

    Marek

    #51334
    Admin bar avatarDesi
    Moderator

    Hey Marek,

    We had a look with the team and Petko, and everything looks fine.

    Are you sure you have done it all right on the Live account?

    Can you check if you have the smiley face in the right up corner?

    If you have first placed the EAs and then enabled the Auto Trading, you might not see the smiley face, and you will have to do it again.

    Cheers,

    Desi I

    #51322
    CuriousGeo
    Participant

    SCR3

    #51321
    CuriousGeo
    Participant

    SCR2

     

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 19 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.